Nieuws
Veurs Lyceum actief in Rijnlandcup

In de periode van december tot maart hebben de technasiumleerlingen van het Veurs LyceumLeidschendam gewerkt aan de opdracht voor de Rijnlandcup. In deze cup strijden ze ieder jaar tegen vier andere technasiumscholen uit de regio om de beker. De leerlingen werken daarbij aan een actueel vraagstuk, wat relevant is voor alle scholen.

De opdrachtgevers waren deze keer de vijf gemeenten waaronder Leidschendam-Voorburg en het vraagstuk was heel actueel. Hoe moet het huisvesten van mensen die met spoed een woning nodig hebben, bijvoorbeeld jongeren, statushouders en spoedzoekers? De opgave was dus: ontwerp een passende noodwoning.

De leerlingen van het Veurs Lyceum hebben gewerkt als architecten en bouwkundigen, ze maakten plannen voor het verbouwen van locatie De Tol in Leidschendam. Het uitgangspunt was om daar minimaal 7 flexwoningen (noodwoningen voor een periode van 1 tot 3 jaar) te realiseren. De leerlingen moesten een slimme nieuwe indeling maken van het gebouw en zorgen dat de statushouder hier een mooie woning zouden krijgen.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter