Nieuws
Afspraken over Vlietzone

Gedeputeerde Anne Koning en de Haagse wethouder Robert van Asten hebben een aantal afspraken gemaakt over de Vlietzone, het gebied tussen Vliet en A4 dat op Haags grondgebied ligt. Eind juni willen zij een en ander inbrengen in het beraad over de Vlietzone (het hele gebied tussen Vliet en A4) met onder andere Leidschendam-Voorburg.

Volgens Koning en Van Asten is een ‘planologisch-juridisch kader’ nodig voor het handhaven van functies, en voor ontwikkelingen in het gebied. Den Haag wil dat met name snel voor bedrijventerrein Westvlietweg. Provincie en gemeente gaan dit nu samen oppakken. Indien nodig worden, voordat het kader er is, andere juridische instrumenten ingezet, aldus Koning in een brief aan Provinciale Staten.

Bouwstenen voor de uitwerking zijn een verkeersonderzoek Westvlietweg, een plan voor het revitaliseren en intensiveren van het bedrijventerrein Westvlietweg III en concretisering van de benodigde ruimte voor sportvoorzieningen. Bij dat laatste wordt gekeken naar het transformeren van sportpark Westvliet/Groene Zoom tot een multifunctioneel ‘Sportpark van de Toekomst’.

Koning stelt dat voor alle uitwerkingen in de Vlietzone een gezamenlijk aanpak, in ieder geval met de meest betrokken buurgemeenten Leidschendam-Voorburg en Rijswijk geldt. De provincie blijft verantwoordelijk voor het bewaken van de samenhang en de regie, stelt Koning. Over het vervolgproces, inclusief de verankering van het Toekomstbeeld Vlietzone in het provinciaal omgevingsbeleid, volgt later dit jaar bericht, zo schrijft zij.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter