Nieuws
‘Manipulatief’ en ‘schofferend’

SP-gemeenteraadslid Ed van der Schaft noemt het optreden van de coalitiepartij VVD in een recent debat over de komst van een nieuwe tramverbinding Den Haag CS, Binckhorst, Station Voorburg met aftakking naar Rijswijk via Voorburg-West ‘manipulatief’ en ‘schofferend’. Hij doet dat in een zogenoemde Raadsflits waarin hij terugblikt op het debat.

Van der Schaft hekelt het feit dat er onder regie van de VVD een motie werd opgesteld die bedoeld was eenheid uit te stralen. Dat terwijl in de motie dingen werden gevraagd die de wethouder, Jeffrey Keus (GBLV), al had voorzien van toezeggingen. ‘Dus is deze motie overbodig. De SP ziet deze werkwijze als manipulatief en schofferend naar bezorgde inwoners. Tegen het Masterplan (voor de tramlijn, red.) was mogelijk. ‘Nee’ zeggen vraagt echter bestuurlijke moed. Moed die er nu (nog) niet is’.

De SP en het CDA hadden als enige partijen in de gemeenteraad zware kritiek op het voorstel. Alle andere partijen waren voor. Zij ondertekenden ook allen de motie waarin alleen een hele rits verzoeken aan de wethouder staan voor het vervolgproces.

Volgens Van der Schaft zijn inwoners van Voorburg-West niet gehoord. Het aanpassen van het Masterplan kon ook al niet meer. ‘Dus liever de makkelijkste route. Dat is doordrukken en mensen hoop op verbetering geven. Het magische woord is ‘co-creatie’. Voor deze co-creatie zijn ideeën welkom. Maar dan vooral de ideeën van de coalitiepartijen VVD, VVD-lokaal (GBLV, red.) en VVD light (D66, red.)’.

Van der Schaft haalde al eerder uit de in zijn ogen ondemocratische gang van zaken in de gemeenteraad. Dat werd hem door de andere partijen niet in dank afgenomen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter