Nieuws
Auto goedkoop opladen

Wilt u  uw elektrische auto opladen bij een publiek laadpunt? In Zuid-Holland bent u dan voordelig uit. Per kWh betaalt u binnen de provincie 15,8% minder dan elders in het land. Gemiddeld kost een kWh stroom bij een Zuid-Hollandse laadpaal 33 cent. Het landelijk gemiddelde komt neer op 39 cent per kWh. Wel zijn er grote verschillen per gemeente. Dit blijkt uit een analyse van Independer op basis van data van Eco-Movement.

In Zuid-Holland is het opladen van de elektrische auto gemiddeld 35% goedkoper dan in Utrecht: de duurste provincie van Nederland. Alleen Overijssel is voordeliger dan Zuid-Holland. In deze provincie betaalt u 31 cent per kWh.

Ondanks dat u in Zuid-Holland goedkoop kunt opladen, zijn er grote verschillen per gemeente. Zo zijn Den Haag, Gouda, Kaag en Braassem,Wassenaar de voordeligste gemeenten van Zuid-Holland. Opladen kost hier gemiddeld 27 cent per kWh. Leiderdorp, Hardinxveld-Giessendam en Alphen aan den Rijn de duurste gemeenten. Hier betaalt u bijna 80% meer per kWh dan in de goedkoopste gemeenten van Zuid-Holland.

In Leidschendam-Voorburg is het tarief, gemiddeld, 28 cent per kWh.

,,Dit zijn echt opvallend grote verschillen, want het gaat om openbare laadpalen. U kunt er ook voor kiezen om thuis de auto op te laden, want dan betaalt u, tot het prijsplafond, maar 40 cent per kWh. Pas dan wel op dat u in het gebruik niet over het prijsplafond heen gaat, want dan betaalt u het afgesproken tarief met je leverancier”, legt Joris Kerkhof uit. Maar er zijn al leveranciers die contracten aanbieden met tarieven ruim onder het prijsplafond. Als u zonnepanelen heeft en daarmee de auto op kunt laden, bent u helemaal spekkoper.

Bekijk hier de gemiddelde kosten per gemeente: https://www.independer.nl/energie/info/onderzoek/verschillen-laadpaal-kosten

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter