Nieuws
Beraad HTM/MRDH over tramlijn 1

De top van HTM is met mensen van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH, concessieverlener openbaar vervoer) in beraad over de vormgeving van de tramverbinding Delft – Rijswijk – Station HS – Den Haag centrum. Dat heeft HTM-baas Jaap Bierman bekend gemaakt.

Het overleg is opvallend nu beide partijen vol inzetten op een nieuwe tramverbinding Den Haag CS, Binckhorst, Voorburg-West, Rijswijk, Delft. De nieuw tramverbinding zou het alternatief moeten worden van tram 1 (Scheveningen, Den Haag centrum, HS, Rijswijk, Delft) en zo ook het Rijswijkseplein moeten ontlasten.

Critici hebben er al eerder op gewezen dat door de nieuwe tram de directe verbinding Delft, Rijswijk, HS, Den Haag centrum zou wegvallen. De projectleider voor de nieuwe tram hintte er onlangs op dat tram 1 wellicht in beperkte omvang ook de ‘oude’ route zou blijven rijden na de komst van de nieuwe verbinding. Op HS komen ook de trams 9, 11, 12, 16 en 17 alsmede de buslijnen 22 en 26.

HTM zoekt met MRDH naar het ‘vorm geven’ van de verbinding Delft, Rijswijk, HS, Den Haag centrum. Daarbij spelen ook de drukte op de Geestbrugweg (Rijswijk) en Prinses Mariannelaan (Voorburg) een rol; de route voor de nieuwe tram. Die drukte zal alleen maar toenemen als er op de Binckhorst woningen en nog meer arbeidsplaatsen komen, zo denkt HTM. Daardoor zouden niet alle reizigers meer kunnen profiteren van excellente vervoersverbindingen, zo meent de HTM-top.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter