Activiteiten
Lezing over Nehalennia, godin der natuur

Op donderdag 15 juni om 16.00 uur organiseert Goede Doelen Boekenhuis Marianne een lezing over ‘Nehalennia’: de godin van de natuur. Deze vindt plaats in de Nehalennia Tuin, het eerste voedselbos van Voorburg, gelegen op de kruising Zegwaardstraat/Fransstraat in Voorburg. De lezing wordt gegeven door filosofe Isabella Wentink.

Nehalennia werd ooit in de oerbossen van ons land vereerd door de Keltische stammen. Wie was deze schrikgodin van de Noordzee? Hoe zijn we haar, nadat ze zo lang vergeten was, weer op het spoor gekomen? En wat heeft een beroemde bewoner van Voorburg met haar lot te maken? Isabella Wentink heeft onderzoek gedaan naar de oudste culturen ter wereld, waarin het ‘vrouwelijke’ binnen de religies nog bestond in de vorm van godinnen.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via info@boekenhuismarianne.nl Als het regent wordt de lezing gehouden in Boekenhuis Marianne aan de Franse Kerkstraat 5a Voorburg. Hou de website http://www.boekenhuismarianne.nl in de gaten over de definitieve locatie.(foto Rijksmuseum van Oudheden)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter