Nieuws
Veel interesse warmteleiding

In Leidschendam-Voorburg is veel interesse voor Warmtelinq, de leiding waarmee warmte uit de Rotterdamse haven via de gemeente naar Leiden wordt gebracht om te dienen als alternatieve verwarmingsbron voor woningen. Dat stelt bureau Citisens op basis van onderzoek.

Als het Citisens onderzoek deden 1668 mensen mee waaronder 498 uit Den Haag, 464 uit Leiden en 197 uit Leidschendam-Voorburg. Veel mensen in Leidschendam-Voorburg waren al betrokken bij het project, aldus Citisens. Men vindt het ook positief huizen met restwarmte te verwarmen.

Bij de aanleg van Warmtelinq moet groen worden behouden (41 procent) en/of er moet groen bij komen (36 procent). Dertien procent van de 1668 deelnemers is tegen de leiding; acht procent wil hem niet in de eigen buurt.

Driekwart van de deelnemers wil ook verder informatie over Warmtelinq krijgen; via de gemeente (71 procent) en via de organisatie achter Warmtelinq (36 procent). Men wil die informatie gedurende het hele project (52 procent) krijgen dan wel als het werk in de eigen gemeente (44 procent) of buurt (32 procent) start.

Als methoden van informatievoorziening worden het meest genoemd digitale nieuwsbrief (70 procent), gewone brief (36 procent). Online meepraten wil 66 procent; een bewonersbijeenkomst noemt 60 procent.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter