Nieuws
Gemeente staat alleen met snelheidsverlaging

Den Haag, Rijswijk, Delft en Zoetermeer voelen er niets voor om met Leidschendam-Voorburg de minister van Infrastructuur te vragen de maximum snelheid op A4, A12 en A13 in stedelijk gebied meteen te verlagen naar 80 kilometer per uur. Dat hebben B&W de gemeenteraad bericht.

De gemeenteraad nam in januari 2022 unaniem een motie aan van GroenLinks die daarom vroeg. Zo moesten geluidhinder, luchtvervuiling en CO2-uitstoot verminderen. ‘Het is tot op heden niet haalbaar gebleken om andere gemeenten mee te krijgen in medeondertekening van een brief aan de minister met een direct verzoek tot snelheidsverlaging. Er wordt daarom nu bij buurgemeenten de bereidheid afgetast tot een gezamenlijk verzoek tot onderzoek naar snelheidsverlaging, te verzenden aan de minister’, zo laten B&W weten.

De zaak is begin juni nog in de gemeenteraad aan de orde geweest tijdens een debat over duurzaamheidsmaatregelen. Daarbij gaf wethouder Marcel Belt aan nog steeds voortdurend aan het lobbyen te zijn om de maximum snelheid op de snelwegen omlaag te krijgen. Overigens heeft Rijkswaterstaat zich al eerder tegen zo’n ingreep uitgesproken.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter