Nieuws
HMC kan ziekenhuizen gaan verbouwen
Ziekenhuisgroep HMC kan beginnen met de verbouwing van de ziekenhuizen Antoniushove, Bronovo en Westeinde. De financiering is rond: na eerder groen licht van banken, is nu de  overeenkomst officieel ondertekend. Eerder was al bekend dat HMC van meerdere banken groen licht kreeg voor het Integraal Huisvestingsplan (IHP). Nu is de financiering van de Europese Investeringsbank (EIB) en BNG Bank officieel ondertekend.
HMC vernieuwt de komende jaren zijn locaties. In het huisvestingsplan dat hiervoor is gemaakt staat hoe HMC de ziekenhuislocaties vernieuwt en wat er nodig is aan voorzieningen om onze patiënten ook in de toekomst de beste zorg te kunnen bieden.
Kris Peeters, vicepresident van de EIB: ,,Deze transactie laat zien hoe relevant Europese financiering voor Nederland is. De Europese Investeringsbank financiert inmiddels al een aantal jaar academische en algemene ziekenhuizen, en topklinische ziekenhuizen als HMC. Als klimaatbank van Europa doet het ons goed dat we gelijktijdig zowel kwalitatief goede gezondheidszorg als duurzaamheidsmaatregelen kunnen steunen. Hieruit blijkt dat het een het ander niet uitsluit.”
Martijn Wiesenekker, lid van de raad van bestuur HMC: ,,We zijn ontzettend blij met de officiële bevestiging van de financiering. Niet alleen vanwege de lening, maar ook omdat hieruit het vertrouwen in de plannen en financiële positie van HMC blijkt. Uiteindelijk gaat het erom dat we met deze middelen cruciale investeringen kunnen doen om de zorg voor alle inwoners van Haaglanden en omstreken te kunnen blijven garanderen.”
Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter