Activiteiten
Kunstfestival De Voorburgse Rondgang

Met twee musea, twee galeries, centra voor kunstuitleen en ateliers is Huygenskwartier Voorburg een eldorado voor kunstminnaars. U kunt ervan genieten op 24 juni 2023 tijdens de Voorburgse Rondgang. De Voorburgse Rondgang is een kunstenfestival in Huygenskwartier Voorburg. De straten zijn dan gevuld met mini-galerietjes, culturele instellingen zetten hun deuren open en de bezoeker kan via een route genieten van alle galeries die Huygenskwartier Voorburg rijk is. Het geheel loopt van 10.00 tot 17.00 uur.

Kunstenaars werken op straat en dit zorgt ervoor dat er een echt artistieke sfeer voelbaar is. De straat zal gevuld zijn met 23 mini-galeries. Hier tonen zowel gevestigde als beginnend kunstenaars en illustratoren hun werk. U kunt er kunst kopen, maar ook kaarten en kleine cadeauartikelen. Naast beeldende kunst is er ook livemuziek van diverse singer-songwriters en een kinderkunstatelier in de straat.

De Voorburgse Rondgang wordt om 14.00 uur ingeluid door stadsbeiaardier Gerda Peters. De kinderen van Dans aan de Vliet, onder leiding van Mira Moreno, sluiten op de muziek van het carillon dansend hun schooljaar af. Bij slecht weer geven zij de voorstelling in de Oude Kerk.

Tijdens de Voorburgse Rondgang zullen kunstwerken die voor de wedstrijd Voorburgse verBEELDing zijn ingezonden tentoongesteld worden in de etalages van de winkels. De wedstrijd startte medio april. Een deskundige jury zal op 22 juni de winnaar selecteren. Die wordt op 24 juni om 16.15 uur bekend gemaakt in Huygens Hofwijck. Het kunstwerk mocht niet groter zijn dan 1×1 meter.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter