Nieuws
Burgerinitiatief Vlietland vraagt politieke moed

Burgerinitiatief Vlietland heeft gereageerd op de publicatie van Vlietnieuws, gisteren, dat een nieuw juridisch advies (second opinion) geen duidelijkheid geeft over de mogelijkheden van de gemeenteraad de bouw van 222 recreatiewoningen in natuur- en recreatiegebied Vlietland nog te wijzigen. De second opinion is vooralsnog geheim.

De reactie: โ€˜Het is naar de ruim 17.000 ondertekenaars van onze petitie en iedereen die Vlietland een warm hart toedraagt ๐ง๐ข๐ž๐ญ uit te leggen dat er na de onduidelijkheid over de first opinion ๐ ๐ž๐ž๐ง ๐จ๐ฉ๐ž๐ง๐ก๐ž๐ข๐ zou komen over de second opinion. Een second opinion die is aangevraagd ๐๐จ๐จ๐ซ ๐๐ž gemeente๐ซ๐š๐š๐. Wie besluit er nu dat de second opinion ๐ฏ๐จ๐จ๐ซ ๐๐ž ๐ซ๐š๐š๐ ๐ง๐ข๐ž๐ญ ๐จ๐ฉ๐ž๐ง๐›๐š๐š๐ซ wordt en waarom?โ€™

โ€˜De second opinion is aangevraagd naar aanleiding van ons advies voor een voorbereidingsbesluit. Om zo samen een jaar de tijd te nemen een beter plan voor Vlietland te maken. Houd Vlietland groen en open, zeker nu. Een juridisch advies is zelden 100% eenduidig. Het gaat nu om ๐ฉ๐จ๐ฅ๐ข๐ญ๐ข๐ž๐ค๐ž ๐ฆ๐จ๐ž๐, ๐๐š๐š๐๐ค๐ซ๐š๐œ๐ก๐ญ en om het zijn van ๐ž๐ž๐ง ๐ ๐จ๐ž๐๐ž ๐ฏ๐จ๐จ๐ซ๐จ๐ฎ๐๐ž๐ซ. Na de huidige droogte en hitte, na รฉรฉn van de natste lentes van de afgelopen eeuw mogen we de oase Vlietland niet laten vernietigen door projectontwikkelaars ten bate van beleggers op basis van decennia oude plannen en afsprakenโ€™.

Inmiddels is duidelijk geworden dat de gemeenteraadsleden die lid zijn van de begeleidingscommissie second opinion het stuk vorige week woensdag pas onder ogen kregen. Dit in een vergadering van de commissie waarbij de opsteller van de second opinion tevens uitleg gaf. Na afloop van het beraad moesten zij de second opinion weer inleveren. Op grond van de Wet open overheid (WOO) wordt nu getoetst of het stuk geheel of gedeeltelijk openbaar moet worden.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter