Nieuws
Geen betaald parkeren Mall

Er wordt dit jaar geen betaald parkeren ingevoerd bij de Mall. De eigenaar URW en de gemeente zijn er wel over in gesprek doch gezien alle haken en ogen die er aan zitten zal daar dit jaar geen besluit meer over vallen.

Dat heeft wethouder Jeffrey Keus duidelijk gemaakt in een overleg met gemeenteraadsleden. Volgens oude afspraken mocht de Mall twee jaar na de opening (maart 2021) betaald parkeren gaan invoeren mits aan allerlei voorwaarden werd voldaan.

Keus erkende dat de parkeerdruk in wijken rondom de Mall, mede door Mall-bezoekers, hoger is dan de norm. Hij noemde de invoering van betaald parkeren ‘uitgesloten’. Als oplossingen schetste hij: beter benutten aanwezige parkeerplekken, meer parkeerplekken maken, regulering via blauwe zone’s en ‘vergunningparkeren’. Door dat laatste worden bepaalde groepen van het parkeren uitgesloten.

Arjan Vermeulen, klimaatburgemeester in de gemeente, heeft het voorstel gelanceerd om voor Mall-bezoekers een P&R in te richten op een braakliggend stuk grond tussen A4 en Donau, tegenover het Castellum. Tram 19 heeft op een paar honderd meter een halte. Die tram rijdt naar de Mall. Het gaat om Haags grondgebied. Volgens Vermeulen zou de P&R ook de Haagse binnenstad van verkeer bevrijden.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter