Nieuws
Minister legt werken N14 in de ijskast

Minister Mark Harbers (infrastructuur) heeft de werken aan de N14 ‘tot nader order on hold geplaatst’. Dat heeft wethouder Jeffrey Keus de gemeenteraad bericht. ,,Dit is nogal wat”, aldus de wethouder die aangaf nog niet te weten wat de consequenties voor Leidschendam-Voorburg zijn en wat het besluit van de minister precies betekent. ,,Het is allemaal vers van de pers.”

Volgens wethouder Keus is het besluit van de minister ingegeven door de stikstofproblematiek (stikstofneerslag door de werken in natuurgebieden en compensatie daarvoor, red.) en vanwege de financiën. Harbers wil zijn geld liever besteden aan onderhoud van bestaande wegen dan investeringen in nieuwe projecten, zo gaf Keus te kennen.

De N14 zou in Leidschendam-Voorburg gedurende drie jaar op de schop gaan. De kruisende wegen (Prins Bernhardlaan-Noordsingel en Mgr. Van Steelaan-Heuvelweg) zouden ondergronds gebracht worden. Oorspronkelijk zouden die werken in 2023 starten. Later verschoof dat al naar 2026.

Nu de werken niet doorgaan staat ook het gemeentelijke plan om een nieuwe fietsroute bovenover de N14 aan te leggen tussen Doctor Beguinlaan Leidschendam en Appelgaarde Voorburg op losse schroeven. B&W wilden daarvoor ‘meeliften’ met de werken aan de N14 zelf, ook al omdat het fietspad middels twee bruggen over de kruisende wegen moest komen te liggen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter