Nieuws
Nieuw minimabeleid pas eind 2024

B&W willen eind 2024 een nieuw minimabeleid gaan invoeren. Dat heeft wethouder Philip van Veller de gemeenteraad bericht. Het huidige stelsel aan regelingen voor inwoners met een laag inkomen stamt uit 2019.

Sinds 2019 zijn er veel ontwikkelingen geweest die van invloed zijn op de bestaanszekerheid van inwoners en op de dienstverlening van de gemeente, aldus de wethouder. ‘Dit vraagt om een evaluatie en herziening van het huidige gemeentelijke beleid’. Als ontwikkelingen noemt de wethouder ‘de coronapandemie, de energiecrisis, inflatie, maar ook wetswijzigingen en landelijke ontwikkelingen’.

Van Veller wil komen ‘een duidelijk, effectief en laagdrempelig beleid’ waarmee de mensen die het nodig hebben zo goed mogelijk ondersteund worden. ‘Het minimabeleid is onderdeel van de bredere opgave rondom armoedebestrijding. Dit vraagt om het bepalen van een visie op armoedebestrijding en een integrale benadering van het nieuw te ontwikkelen minimabeleid. Hierbij zal actief de samenwerking gezocht worden met aanpalende beleidsterreinen, zoals jeugdzorg en laaggeletterdheid’.

Voor de visie en het nieuwe beleid laten B&W zich informeren en adviseren door interne en externe partijen en belanghebbenden. Na de zomer zou er een ‘koersnotitie’ moeten liggen die dan met de gemeenteraad wordt besproken. Daarna wordt de zaak uitgewerkt. De gemeenteraad zou er dan na de zomer 2024 mee in moeten stemmen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter