Activiteiten
Tientallen mini-galeries in Herenstraat

Dit weekeinde was het  zover: het Huygenskwartier was weer gevuld met kunst. De vijfde keer het kleinschalige kunstfestival ‘De Voorburgse Rondgang’. Dit jaar stond dit kunstenfestival in het teken van de Voorburgse VerBEELDing!

De straat was gevuld met tientallen mini-galeries. Hier toonden zowel gevestigde als beginnend kunstenaars en illustratoren hun werk. De bezoekers vonden het een feestje, zoveel verschillende en bijzondere kunst. Je kon er schilderijen, glas en keramiek kopen maar ook kaarten en kleine cadeauartikelen. Sommige kunstenaars maakten in de mini-galerie ter plekke een kunstwerk.

Alle galeries en kunstinstellingen uit het Huygenskwartier traden naar buiten en lieten zien wat ze in huis hebben. Naast beeldende kunst was er ook muziek en konden bezoekers zelf kunst maken door mee te doen met workshops voor jong en oud. Bij fotostudio Hilbert Krane bestond de mogelijkheid een portret laten schieten en daar ter plekke zelf een blauwdruk van maken.

Bij de Kunstuitleen Voorburg konden belangstellenden een botanische monoprint maken. Een hele eenvoudige techniek met een prachtig resultaat.

Voorafgaand aan het festival was er een kunstwedstrijd uitgeschreven; teken of schilder de Voorburgse VerBEELDing. Aan het eind van de dag werden de winnaars bekend gemaakt op het voorplein van museum Huygens’ Hofwijck. De ingezonden werken waren tentoongesteld in de etalages en vormden gezamenlijk een prachtige kunstroute langs de etalages van de winkels in het Huygenskwartier. (Lisette Krul)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter