Nieuws
Informatiebord ’t Blesse Paard onthuld

Met de knip van de schaar van Erfgoed Leidschendam onthulde erelid Gerard Suijten van stichting Oud Stompwijk het informatiebord ”t Blesse Paard’. Dit informatiebord verhaalt over de bijzondere geschiedenis van het pand wat in de 17e eeuw al een herberg was en waar nu horecagelegenheid ‘De Bles’ in gevestigd is.

De voorzitter van Oud Stompwijk stond stil bij de lange geschiedenis van het pand. Al eeuwenlang is het een belangrijk ontmoetingspunt voor openbare verkopingen, vergaderingen, uitvoeringen, schiet-, kolf- en kaatswedstrijden, bruiloften, uitvaarten, feesten en partijen. De geschiedenis zet zich voort. Onder leiding van horeca ondernemer Reno Hilgersom heeft De Bles nog steeds de zelfde rol voor Stompwijk en de wijde omgeving.

De Vereniging Erfgoed Leidschendam onderzoekt en beschermt het cultuur-historisch erfgoed van Leidschendam en Stompwijk. De vereniging is gericht op cultuur-historische monumenten, karakteristieke, historische gebouwen, landschappelijke waarden en cultuurgeschiedenis. Erfgoed Leidschendam werd in 1998 opgericht in de toenmalige gemeente Leidschendam.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter