Nieuws
Wel activiteiten bij N14 ondanks ‘pauze’

De rijksoverheid treft voorbereidingen voor groot onderhoud aan de tunnels in de N14. Daarnaast worden er om de verkeersveiligheid te bevorderen ‘snelheidsreducerende maatregelen’ voorbereid voor de kruisingen van de N14 in Leidschendam-Voorburg. Dat heeft wethouder Jeffrey Keus de gemeenteraad bericht. Meer details geeft hij niet.

Het bericht gaat over het besluit van minister Mark Harbers om de werken aan A4/N14 op ‘pauze’ te zetten. ‘Het betreft hier de verbreding van het zuidelijke deel van de A4 vanaf de Ketheltunnel tot aan de N14 en een aantal aansluitingen haaks erop. Zoals de N14, waar twee ongelijkvloerse kruispunten worden voorzien. Daarnaast verkent de gemeente twee hoogwaardige fietsviaducten’, aldus Keus.

De wethouder meldt dat de provincie Zuid-Holland en de Metropoolregio (MRDH) de minister hebben gevraagd een regionaal gesprek te organiseren over het pauze-besluit. ‘De wethouders die rechtstreeks belang hebben bij de projecten die door het rijk gepauzeerd worden, zoals ook Leidschendam-Voorburg, worden door de provincie en de MRDH betrokken’, aldus Keus.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter