Mening
U zegt het maar: Wethouder niet welkom

‘Geachte heer/mevrouw,

Op 19 april jongstleden hebben wij u bericht dat voor ons  als bewoners aan de Rozentuin en Tulpentuin in Voorburg totaal onverwacht en onaangekondigd twee geliefde oversteekplaatsen zijn verwijderd over de Prins Bernhardlaan ter hoogte van onze wijk. Wij zijn als buurtbewoners hierdoor overvallen en bovendien onaangenaam verrast.  

Wij hebben in een brief een dringend beroep op de gemeente gedaan om beide veelgebruikte oversteekplaatsen weer terug te brengen zoals zij tot voor kort waren.  Op 3 mei zijn wij met wethouder Keus in gesprek geweest. Desondanks heeft de gemeente ons laten weten dat zij de oversteekmogelijkheden niet wil herstellen om veiligheidsredenen.

Hierop hebben wij aan de gemeente per brief van 29 mei gereageerd dat dit voor onze wijk betekent dat een zeer onwenselijke situatie blijft bestaan. Vandaag ontvingen wij van de gemeente de resultaten van het aanvullend onderzoek over de oversteken Prins Bernardlaan. De conclusie is dat de gemeente het voornemen heeft de doorsteekjes niet te herstellen en ook geen alternatieve oversteekmogelijkheden te realiseren.

Dit resultaat is voor ons zeer teleurstellend.  We voelen ons geschoffeerd door de wijze waarop omgegaan wordt met de onwenselijk situatie die door ons nadrukkelijk in brieven en een gesprek aan de wethouder kenbaar is gemaakt. Hieraan wordt op geen enkele wijze tegemoet gekomen.

Hierbij hebben wij aan de gemeente aangegeven:

Het geplande gesprek met de wethouder Jeffrey Keus vrijdag aanstaande geen doorgang te willen laten vinden,

Wij een WOO-verzoek (Wet open overheid) zullen indienen met betrekking tot alle documenten die ten grondslag hebben gelegen aan de besluitvorming omtrent het verwijderen van de oversteken,

Het zijn niet alleen oversteken voor voetgangers, maar ook voor fietsers. Mogelijke alternatieven voor de fietsers, zoals wij dat zelf in onze brief hebben aangegeven, zien wij niet terug in de resultaten van het aanvullend onderzoek. Wij benadrukken dat hier een urgent probleem ligt, waarop wij van de gemeente reactie verwachten,

De gemeente geeft aan dat de voorlopige conclusie ter beoordeling aan een onafhankelijk bureau wordt voorgelegd. Wij verzoeken de gemeente ons te informeren over de opdracht aan dit bureau.

Het door de gemeente gehanteerde beleid en de genomen maatregelen zijn slechts schijnveiligheid. Het lost het werkelijke probleem namelijk niet op: het handhaven van de snelheid en aanpakken van de locaties op de Prins Bernhardlaan waar de zware ongevallen zich hebben voorgedaan. Met het weghalen van de oversteekplaatsen heeft de gemeente een fout gemaakt, waardoor de bestaande veiligheidssituatie én de kwaliteit van de woonomgeving zijn verslechterd.

Met vriendelijke groet, namens de bewoners Rozentuin/Tulpentuin, Angelique Knegtmans, Dolf Goudart, Els Koen, Eric Sens, Jason Taylor, Jolieke van Doorn, Lineke Vermaat, René Hobijn, Roel Jan Damstra en Jan-Paul Vermeulen’.


Van: Jan-Paul Vermeulen
Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter