Nieuws
Escher om de hoek

Inwoners van Voorburg West, Oud-Voorburg en Voorburg-Noord hebben een Escher om de hoek hangen. Aan de achterkant van de bedrijfshal van afvalbedrijf Renewi, Zonweg 50, Binckhorst is een kunstwerk van M.C. Escher aangebracht: 10×20 meter groot. Het is voor belangstellenden te zien vanaf de kade Binckhaven, bij de Titaan Saturnusstraat 95. Bij de bedrijfshal gaat het om een restant van ‘Eschers Constructiewerkplaatsen en Machinefabriek’, opgericht door ir. George Arnold Escher, neef van de beroemde kunstenaar. Het kunstwerk beeldt een zogeheten ‘hyperkubus’ uit, een kubus in vier dimensies in plaats van drie. Dit wordt ook wel een ‘tesseract’ genoemd. Het kunstwerk heet dan ook ‘Eschers Tesseract’. De Haagse kunstenaar Koen Harmsma maakte de schildering. Het werk maakt onderdeel uit van de Street Art-route met 35 kunstwerken in de Binckhorst. Meer informatie: http://www.thehaguestreetart.nl

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter