Nieuws
Groene bedrijventerreinen
In Zuid-Holland werken ongeveer 450.000 mensen bij zo’n 26.000 bedrijven die zijn gevestigd op bedrijventerreinen. Bedrijventerreinen zijn doorgaans hete, weinig inspirerende plekken en slechts 1% ervan bestaat uit natuur. Gedeputeerde Meindert Stolk: ,,Werknemers zijn gezonder, productiever én gelukkiger in groene werkomgevingen. Nu is de tijd om samen krachtig aan de slag te gaan voor deze werklandschappen van de toekomst.”

 Zuid-Holland maakt daarom met zes partners werk van groene, gezonde bedrijventerreinen. Op groene, gezonde bedrijventerreinen komen naast vergroening en gezondheid andere belangrijke opgaven samen zoals biodiversiteit, klimaatadaptatie, schone energie, hergebruik van materialen en mobiliteit waardoor de leefbaarheid en duurzaamheid sterk verbetert.

De interesse van bedrijven en lokale overheden is groot om de hordes uit het verleden te overwinnen. Eén daarvan is het idee dat vergroening meer geld kost. En dat meer biodiversiteit op een terrein meer lasten veroorzaakt, zoals bijvoorbeeld plagen. Er zijn echter volop kansen om samen te werken aan innovatieve oplossingen voor bedrijventerreinen die niet alleen economisch bloeiend zijn, maar ook een positieve impact hebben op mens, natuur en milieu. Bekijk voor tips de website groene gezonde bedrijventerreinen(foto provincie Gelderland)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter