Nieuws
Ziekenhuizen duurzaam

In een onderzoek van de Universiteit van Amsterdam is ziekenhuisgroep HMC – Antoniushove, Bronovo, Westeinde  – op de eerste plek geëindigd in de categorie duurzaam ondernemerschap bij ziekenhuizen. Het onderzoek werd voor de 23e keer uitgevoerd.

In het onderzoek beoordelen meer dan 4000 respondenten bedrijven die in hun eigen branche actief zijn. Zij werden gevraagd om hun top 3 van meest bewonderde bedrijven aan te wijzen en deze vervolgens te beoordelen op vijf aspecten: klantgerichtheid, productleiderschap (regelmatig nieuwe producten ontwikkelen, red.), de kwaliteit van uitvoering, goed werkgeverschap en duurzaamheid.

Martijn Wiesenekker, lid van de raad van bestuur van HMC: ,,Duurzaamheid is een thema dat door velen in HMC wordt omarmd en past goed bij onze kernwaarden liefde en lef. Liefde voor de meest duurzame zorg voor de patiënt en lef om keuzes te maken. De aandacht voor duurzaamheid zien we in HMC bijvoorbeeld bij een initiatief van de groene OK (operatiekamer, red.), maar ook in onze nieuwbouwplannen, waarbij we een flinke stap zetten in onze duurzaamheidsambities. Zo dragen we bij aan onze maatschappelijke opdracht, en kunnen we patiënten van HMC de beste zorg blijven geven. Nu, en in de toekomst.”

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter