Nieuws
HTM-werken treffen passagiers Leidschendam-Voorburg

HTM werkt van zaterdag 8 juli tot en met donderdag 3 augustus aan sporen, wissels en bovenleiding op de Lijnbaan en de Laan van Meerdervoort in Den Haag. Dit grootschalige onderhoud heeft gevolgen voor tram 2, 3, 4 die allen Leidschendam-Voorburg aandoen en 12. De route van tram 3 (RandstadRail) wordt in twee delen opgesplitst; op het Haagse deel rijdt een bus en vanaf het Haagse centrum naar Zoetermeer rijdt tram 3. Tram 2 en 4 (RandstadRail) worden omgeleid en tram 12 rijdt tijdens de werkzaamheden niet.

Kijk hier voor de gevolgen voor tram 2
Kijk hier voor de gevolgen voor tram 3
Kijk hier voor de gevolgen voor tram 4

Vanwege de werkzaamheden op de Lijnbaan kunnen de trams tijdelijk niet bij de tramhalte ziekenhuis HMC Westeinde stoppen. Passagiers die daar moeten zijn zullen een deel van de route moeten gaan lopen:

  • Met tram 2; in- en uitstappen bij halte Brouwersgracht (van tram 6). Circa 450 meter lopen via de Prinsegracht, maak gebruik van de achteringang van het ziekenhuis
  • Tram 6; in-en uitstappen bij halte Brouwersgracht. Circa 450 meter lopen via de Prinsegracht, maak gebruik van de achteringang van het ziekenhuis
  • Pendelbusje 43 (geschikt voor 8 personen/bestemd voor minder mobiele reizigers). Dit busje rijdt tussen halte Gravenstraat (tijdelijk eindpunt tram 3) en de hoofdingang van HMC Westeinde.

De omleidingen hebben invloed op de toegankelijkheid van halten, trams en bussen:

  • Tram 2 rijdt tijdens de werkzaamheden met rood/beige trams (GTL). Deze trams zijn niet toegankelijk voor reizigers met een rollator of in een rolstoel of scootmobiel,
  • Tijdens de werkzaamheden rijden alleen tram 2 en 6 door de tramtunnel. Beide tramlijnen rijden met rood/beige trams (GTL) dat betekent dat de halten in de tramtunnel tijdelijk niet bereikbaar zijn voor reizigers in een rolstoel of met een rollator. Tram 3 en 4 stoppen wel vlakbij de halten in de tramtunnel (halte Kalvermarkt-Stadhuis tram 3 en 4; halte Centrum tram 3)
  • Voor minder mobiele reizigers die met tram 3 uit Zoetermeer naar het HMC Westeinde willen reizen, rijdt een 8-persoons pendelbusje. Dit busje is toegankelijk voor reizigers in een rolstoel. Het pendelbusje rijdt tussen het tijdelijke eindpunt halte Gravenstraat van tram 3 en de hoofdingang van HMC Westeinde. Het busje rijdt van maandag t/m vrijdag tussen 8.00 en 20.00 uur, op zaterdag en zondag tussen 10.00 en 20.00 uur. Het busje rijdt zonder vaste vertrektijden.
  • De route van tram 3 wordt gesplitst: op het deel van Loosduinen naar het Haagse Centrum en in omgekeerde richting (halte Grote Kerk/Centrum) gaat bus 33 rijden. Deze bus stopt zoveel mogelijk in de buurt van de vervallen tramhalten. Alleen richting Loosduinen kan de bus niet stoppen bij halten Fahrenheitstraat en Goudenregenstraat.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter