Nieuws
Na de zomer maatregelen bus 45/46

EBS neemt na augustus maatregelen die ervoor moeten zorgen dat de bussen 45 (Den Haag CS-Leiden via Leidschendam-Voorburg) en 46 (Den Haag CS-Voorschoten-Wassenaar via Leidschendam-Voorburg) weer volgens dienstregeling rijden. Nu vallen de bussen om de haverklap uit.

In april trokken inwoners van Leidschendam-Voorburg al bij de gemeente aan de bel. Die legde het probleem neer bij de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, concessieverlener openbaar vervoer.

De problemen worden veroorzaakt door een tekort aan personeel. Tot nu toe heeft EBS getracht koste wat kost de dienstregeling op alle lijnen van het bedrijf onverkort uit te voeren. Na afloop van de zomerdienstregeling (eind augustus) wordt daarmee gestopt. Dan gaat het bedrijf snijden, alleen niet op de lijnen 45 en 46.

Het beperken van de dienstregeling elders zou voldoende personeel voor de buslijnen 45 en 46 moeten opleveren zodat een betrouwbare uitvoering van de dienstregeling mogelijk is.

Daarnaast gaan er op lijn 45 na de zomer, vooral in de spits, gelede bussen rijden. Dan kunnen er meer passagiers vervoerd worden. Om met de gelede bussen te kunnen rijden wordt wel de route in Wassenaar en Leiden iets aangepast. (foto EBS)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter