Nieuws
Nieuwe Intercity nu ook tussen Den Haag en Eindhoven
Reizigers tussen Den Haag en Eindhoven kunnen vanaf vandaag ook instappen in de nieuwste Intercity van NS. De Intercity Nieuwe Generatie (ICNG) stopt onderweg op Den Haag Hollands Spoor, Delft, Rotterdam Centraal, Breda en Tilburg. Tussen Rotterdam en Breda rijdt de trein over de Hogesnelheidslijn.

Maarten Bakker, NS: ,,Een nieuwe trein is niet gelijk perfect, daarom testen we uitvoerig en brengt de fabrikant verbeteringen aan. Hierdoor bestaat de kans dat een trein naar de werkplaats moet voor onderzoek of een aanpassing. Den Haag – Eindhoven is het tweede traject waar ICNG testritten rijdt, zo doen we zo vroeg mogelijk ervaring op.”

De samenstelling van de trein bestaat in eerste instantie uit 10 rijtuigen en biedt 552 zitplaatsen. Na de zomer wordt dit uitgebreid naar 13 rijtuigen, goed voor 717 zitplaatsen. Zitplaatsen in de eerste als tweede klasse zijn voorzien van stopcontacten en USB-poorten. Ten opzichte van de huidige Intercity’s op dit traject beschikt de trein over extra bagageruimte, grote deuren met een gelijkvloerse instap en meer beenruimte. (foto NS)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter