Nieuws
Verkopen markt gereguleerd

De gemeente hanteert voor de markten in Leidschendam en Voorburg een zogenoemde brancheringslijst: een lijst van bedrijfstakken. Per branche is een maximaal aantal verkopers bepaald. Iedere branche is weer onderverdeeld in categorieën producten. Op de markt mogen verkopers een bepaalde categorie producten verkopen. Wanneer een verkoper een product verkoopt dat niet binnen de afgesproken categorie valt, mag de verkoper dit product niet verkopen. Hier kan dan handhavend tegen worden opgetreden. Dat heeft een woordvoerster van de gemeente laten weten naar aanleiding van een voorval op de Voorburgse markt. Daar werd een notenverkoper verboden noten in honing te verkopen omdat zulks al gebeurde bij een andere notenkraam op de markt. Dat terwijl er op dezelfde markt meerdere groente- en bloemenverkopers staan alsmede diverse kaasboeren.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter