Activiteiten
Huygens in Portret: minitentoonstelling

Van weinig bekende Nederlander zijn zoveel portretten vervaardigd als van de dichter-staatsman Constantijn Huygens: 35. Aan dit aantal kan nu één worden toegevoegd: een schilderij door Nicolaes Maes, rond 1658 gemaakt. De ontdekker van dit portret, Joost Willink, heeft het als bruikleen gegeven aan Huygensmuseum Hofwijck. Het wordt vanaf 13 juli getoond tijdens de minitentoonstelling Huygens in Portret. Constantijn Huygens (1596-1687) was niet alleen de secretaris en raadsman van de Oranje’s, hij was ookdichter, componist en kunstkenner. Nicolaes Maes (1634-1693), vooral bekend als schilder van genrestukken, schilderde dit portret in zijn het begin van zijn carrière. Huygens’ Hofwijck toont het werk naast meerdere gravures en geschilderde portretten. Bezoek voor meer informatie www.hofwijck.nl

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter