Nieuws
‘Nee’ tegen fietsroute N14

B&W moeten op last van de gemeenteraad het plan om over de N14 een nieuwe fietsroute aan te leggen met bruggen over de kruisende wegen, heroverwegen. Alleen het CDA was het daar niet mee eens. Dat bleek tijdens een vergadering van de gemeenteraad.

Er wordt al jaren gesproken over de fietsverbinding tussen Den Haan Groenpark en de Appelgaarde. De gemeenteraad heeft er nog nooit toe besloten. Het gaat om een vele miljoenen kostend project waar omwonenden tegen zijn.

B&W wilden de fietsroute mee laten liften met de werken aan de N14 (ondertunneling kruisende wegen in Leidschendam-Voorburg). Die werken zijn echter voor onbepaalde tijd uitgesteld door minister Mark Harbers.

De gemeenteraad wil dat wethouder Jeffrey Keus bij de bewindsman een ultieme poging gaat doen de werken aan de N14 toch te laten doorgaan. Alleen GroenLinks ziet daar niets in.

Andere uitspraken van de gemeenteraad:

= op plekken waar veel fietsen gestolen worden moeten bewaakte fietsenstallingen komen,

= haltes van het openbaar vervoer die niet voor eenieder toegankelijk zijn moeten worden aangepakt. Dat geldt ook voor de weg er naar toe (alleen VVD tegen),

= B&W moeten komen met een stuk over verkeer en vervoer waarin een analyse staat over een versnelling van de overstap van auto naar openbaar vervoer en fiets, inclusief de gevolgen daarvan voor de infrastructuur.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter