Nieuws
NS breidt dienstregeling in 2024 uit
NS wil de dienstregeling in 2024 uitbreiden, ook in de regio Haaglanden. Tussen de grote steden rijden straks weer vier intercity’s per uur, ook in de weekenden en daluren. Ook gaat de frequentie van diverse Sprinters omhoog. Wel gaan op rustige momenten op een aantal trajecten minder Sprinters rijden. De nieuwe dienstregeling past beter bij het nieuwe reisgedrag na corona. Daarnaast verwacht NS hiermee meer reizigers te kunnen bedienen.

Na corona is het reisgedrag veranderd. Op sommige momenten zijn er minder, zoals op vrijdag. In daluren en in het weekend tikt het reizigersaantal juist niveaus aan van voor corona. Dinsdagen en donderdagen zijn typische forensendagen geworden. Dat alles vraagt om een andere dienstregeling dan voorheen. President-directeur Wouter Koolmees: ,,Nederland reist anders en NS past zich daarop aan. Daarom bouwen we, waar we zien dat reizigersaantallen groeien, de dienstregeling stap voor stap uit. Zo willen we in 2024 op maandag tot en met donderdag meer treinen rijden. En ook in het weekend breiden we uit. Dan rijden er tussen onze grote steden weer vier treinen per uur. Dat brengt regio’s bij elkaar en reizigers comfortabel op hun bestemming.”

Door de uitgebreide werving heeft NS afgelopen jaar veel nieuwe collega’s kunnen aannemen, waardoor de impact van een personeelstekort een stuk kleiner is dan voorheen en NS meer mogelijkheden heeft gekregen. Kijkend naar het personeelsbestand, de werkdruk en de verwachte reizigersgroei, heeft NS de keuze gemaakt om de uitbreidingen vooral door te voeren op de plekken waar zoveel mogelijk reizigers van de verbeteringen kunnen profiteren.

De dienstregeling van 2024 bouwt voort op de dienstregeling 2023. Enkele belangrijke uitbreidingen en verbeteringen die NS wil doorvoeren betreffen de de regio Haaglanden:

  • Tussen Amsterdam en Breda rijdt NS weer drie keer per uur een rechtstreekse Intercity Direct over de Hogesnelheidslijn. Dat is nu nog één keer met de Intercity Brussel en twee keer per uur met een overstap. Tussen Amsterdam en Rotterdam blijven er vijf Intercity Direct-treinen per uur rijden. In het weekend gaat NS vijf Intercity Direct-treinen rijden tussen Amsterdam en Rotterdam, in plaats van drie,
  • NS verhoogt in de daluren doordeweeks en in het weekend de frequentie van Intercity’s op diverse trajecten van twee keer per uur naar vier keer per uur. Dit zijn bijvoorbeeld de trajecten tussen Utrecht en Den Haag alsmede Den Haag en Amsterdam. In de spits is dit nu al vier keer per uur,
  • Tussen Dordrecht en Schiphol verhoogt NS in het weekend de Intercity-frequentie van twee naar vier keer per uur,
  • In de spits op maandag tot en met donderdag rijdt NS extra Intercity’s op het traject Schiphol naar Rotterdam (beide richtingen), waardoor hier weer elke tien minuten een Intercity rijdt,
  • NS rijdt op vrijdag, zaterdag en zondag rechtstreekse Intercity’s tussen Heerlen en de Randstad, op dit moment stappen reizigers op die dagen nog over in Eindhoven.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter