Nieuws
Extra vergadering gemeenteraad

De gemeenteraad komt volgende week dinsdag in een extra vergadering bijeen. Dit om te beslissen dat een door Hekkelman advocaten opgestelde nota over mogelijkheden de bouw van 222 recreatiewoningen in natuur- en recreatiegebied Vlietland alsnog te voorkomen. Het stuk dateert van 14 juni maar is tot nu toe geheim gehouden. Dit op grond van de Wet open overheid (WOO).

De gemeenteraad is formeel op zomervakantie. Een zogenoemde Begeleidingscommissie bestaande uit acht gemeenteraadsleden heeft uitgesproken dat het stuk, opgesteld door mr. T. Lam, openbaar moet worden. De gemeenteraad besloot op 1 februari om nader onafhankelijk juridisch advies te vragen. Dat gebeurde nadat B&W, daarin bevestigd door een ambtelijk jurist die ook de huisadvocaat van de gemeente La Gro Geelkerken daarbij betrok, voorstellen van Burgerinitiatief Vlietland had afgewezen.

Het Burgerinitiatief stelde de gemeenteraad voor een ontwerp bestemmingsplan waarin de bouw van 22 grondgebonden recreatiewoningen mogelijk werd niet te behandelen. In plaats daarvan zou de raad een ‘voorbereidingsbesluit’ voor het gebied moeten nemen. Gedurende een jaar werden zo alle ontwikkelingen bevroren. In die periode kon door brede burgerparticipatie aan alternatief voor het ontwerp bestemmingsplan in elkaar worden gezet.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter