Nieuws
Betaald parkeren Binckhorst; Voorburg-West vreest

Op 1 december van dit jaar voert Den Haag betaald parkeren in op de Binckhorst in het gebied tussen Zonweg, Regulusweg, Maanweg en Binckhorstlaan. In 2025 en 2026 volgen de overige delen van de Binckhorst. Dat heeft de Haagse wethouder Robert van Asten bekend gemaakt.

Volgens de Haagse bestuurder wordt rekening gehouden met de parkeerdruk, de kans dat automobilisten hun wagen elders gaan parkeren en signalen uit de omgeving. Van Asten denkt na over de invoering van een progressief parkeertarief: hoger naar mate de auto er langer staat. Dit najaar moet daar een technische uitwerking van bekend zijn.

In zijn brief aan de Haagse gemeenteraad maakt Van Asten geen melding van overleg met Leidschendam-Voorburg. Te verwachten valt dat veel automobilisten hun wagen straks in Voorburg-West neer zullen zetten. Daar is parkeren gratis.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter