Nieuws
Het leven van een ambtenaar

De gemeente zoekt voortdurend nieuwe ambtenaren. Daarbij gebruikt men onder meer de onderstaande tekst:

‘Hoe ziet je dag eruit? Je start je werkdag in het mooie Raadhuis. Het raadhuis is in 1940 gebouwd naar het ontwerp van architect Kropholler en is daarna bijna elke 20 jaar verbouwd of aangebouwd tot een prettige kantooromgeving. Op weg naar je bureau haal je koffie of thee, ook voor je collega’s. Je plugt je laptop in en bepaalt zelf waar je de dag mee wil starten: waar voel je nu de energie voor en wat kan beter op een later moment? Of is er toevallig een spoedvraag? Voorbeelden van spoedvragen zijn: technische vragen van een wethouder of raadslid. Hey! Je collega van het Klant contact centrum (KCC) belt: een inwoner met een vraag over het verduurzamen van een monument. Nadat je de inwoner hebt meegenomen in wat niet en wél kan (ja, mits)is het tijd voor nog een bakkie. Bij de pantry spreek je een collega over een project waar jullie samen aan werken en spreek je af later samen te lunchen in de kantine. Na de lunch werk je aan het erfgoedbeleid voor in de omgevingsvisie. Hiervoor spar je met je teamgenoten van cultureel erfgoed om het ondergrondse en bovengrondse erfgoed te beschermen en te benutten in de omgeving. Na het overleg kijk je nog even naar je email en bereid je de volgende dag alvast voor om goed van start te gaan. De werkdag zit er op, je hebt nog genoeg energie over voor een gezellige en/of sportieve avond. Onderweg naar je fiets (vooruit, de auto mag ook- als het écht heel hard regent) kijk je nog even achterom naar het prachtige pand. Tot morgen!’

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter