Nieuws
Nieuwe missie Voorburgse musea

Museum Huygens Hofwijck werkt met het voormalige museum Swaensteyn aan een nieuwe missie gericht op kwaliteit, het trekken van meer bezoekers en zelfstandigheid. De musea moeten in financieel opzicht ‘redzamer’ worden. Dat wil zeggen dat de gemeente middels subsidie niet meer gaten in de begroting gaat dichten.

Dat heeft wethouder Marcel Belt bekend gemaakt. Hij stelde dat de musea nu moeten doorpakken en aan kracht moeten winnen. ‘In de hoofden’ zit nog wel de verhuizing naar Herenstraat 72-74 (zetel van de gemeenteraad), aldus de bestuurder. Of dat nog realistisch is, gaf de bestuurder niet aan. Sinds 2016 bestond het voornemen te gaan verhuizen naar Herenstraat 72-74.

Museum Swaensteyn heet nu overigens ‘Huygens Swaensteyn’. Die naam staat ook op de site van het museum. Begin 2022 maakten Huygens’ Hofwijck en Museum Swaensteyn bekend samen verder te gaan onder de naam Stichting Huygensmuseum en zich samen te voegen tot Huygensmuseum. Museum Swaensteyn zit in de Herenstraat 101 Voorburg. Het museum wordt nu opgeknapt. Het is daarom tot in september dicht

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter