Nieuws
Bibliotheek stopt met Voorlezen op Maat

De Bibliotheek aan de Vliet stopt dit jaar met het project ‘Voorlezen op maat’. Dat doet men, omdat er onvoldoende steun aan de vrijwilligers wordt gegeven. Dat blijkt uit een schrijven aan de betrokken vrijwilligers. In het project wordt voorgelezen aan peutergroepen en kinderen uit het basisonderwijs.

‘Als Bibliotheek hechten we er veel waarde aan dat we voldoende tijd hebben om alle vrijwilligers te kunnen ondersteunen. De afgelopen periode hebben we het project Voorlezen op Maat uitgebreid geëvalueerd en zijn tot de conclusie gekomen dat we die ondersteuning niet waar kunnen maken. Met onvoldoende ondersteuning kunnen we onvoldoende kwaliteit en tijd bieden aan jou als vrijwilliger. Daarom gaan we Voorlezen op Maat in 2023 afbouwen. Per 1 januari 2024 stopt de ondersteuning vanuit de Bibliotheek’, zo schrijft de directie de vrijwilligers.

‘Tot en met 31 december 2023 kan je nog onder de vlag van de Bibliotheek aan de Vliet blijven voorlezen op de locaties. Per 1 januari 2024 stopt de ondersteuning, je kunt vanaf dat moment geen gebruik meer maken van het gratis bibliotheek abonnement van Voorlezen op Maat. Als jij en je voorleeslocatie dit zouden willen kan je in afstemming met elkaar blijven voorlezen aan de groep(en). Uiteraard kan je hiervoor nog steeds gebruik maken van de collectie van de Bibliotheek aan de Vliet met een regulier abonnement. De school kan er ook voor kiezen om een instellingenpas aan te schaffen’.

Er komt nog een afscheidsfeestje voor betrokkenen, aan wie nog fijntjes wordt gemeld dat er bij de bieb wel ruimte is voor ander vrijwilligerswerk.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter