Nieuws
De Blesruiters Stompwijk bestaan 50 jaar

Op 23 juni 1973 vond er, in het Dorpshuis Stompwijk, de oprichtingsvergadering van de Blesruiters plaats. Het initiatief kwam van, zoals ze tot op heden genoemd worden ‘de Drie Musketiers’, ofwel de ras Stompwijkers: Sjaak Vurens, Aad Koeleman en Piet Roeling. Uitgangspunt van de vereniging was dat deze toegankelijk en betaalbaar was voor iedere Stompwijker.

Inmiddels is de vereniging de Blesruiters uitgegroeid tot een volwaardige vereniging en bestaan ze in 2023 alweer 50 jaar. Wethouder Astrid van Eekelen ging langs en overhandigde een cheque ter waarde van 500 euro voor de 50e verjaardag van de Blesruiters.

In de afgelopen jaren zijn er vele activiteiten door de Blesruiters georganiseerd voor jong en oud, met dank aan de vele vrijwilligers. Onder andere is het Ponykamp al jarenlang een geliefd event, net als de bekende Pannenkoekenrit naar Meyendel door de mensporters. En ondanks dat het verenigingsleven in het algemeen onder druk staat, groeit de Blesruiters nog steeds qua aantal leden, vooral bij de jeugd.  (Foto: Anouk Groeneweg – Equishots NL)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter