Nieuws
Eerste Oekraiense kinderen naar regulier onderwijs

Een bericht van de gemeente: ‘Ongeveer een jaar geleden opende aan De Haar in Leidschendam een school speciaal voor kinderen uit Oekraïne. Ze leren er de Nederlandse taal, andere basisschoolvakken, zoals rekenen, en er is veel aandacht voor het welzijn van de kinderen, die vaak veel hebben meegemaakt sinds de oorlog is uitgebroken. Dit gaat zo goed, dat de eerste kinderen na de zomervakantie kunnen doorstromen naar het reguliere onderwijs Wethouder Jeffrey Keus: ,,De getroffen gezinnen moesten weg uit hun eigen land en kwamen hier in een andere omgeving en cultuur en spraken de taal niet. Dankzij hun veerkracht werken ze aan een toekomst, ondanks dat het onzeker is hoe die er uitziet. Ik heb daar veel respect voor. Ik vind het heel mooi om te zien hoe goed het gaat met de kinderen en ook ben ik trots op de ontwikkeling die ze hebben doorgemaakt. Grote dank ook aan alle professionals en vrijwilligers die zich voor deze kinderen en hun ouders en familie inzetten.”

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter