Nieuws
‘Scheepsramp’ op de Vliet

Op de Vliet heeft gisteren een werkboot zodanig slagzij gemaakt dat hij is gezonken. De schuit werd gebruikt voor werkzaamheden aan de oever bij de tuin van de woning Park Leeuwensteijn 81. De lading, bestaande uit stenen en balken, verdween in het water. De onderneming die de werken uitvoert, De Rijk uit Leimuiden, wist met een kraan vanaf een ander schip het stalen gevaarte terug te duwen richting de kant. Vandaag zal getracht worden de bak te bergen. Nader onderzoek moet uitwijzen hoe de werkboot ten onder kon gaan. Een foutieve lastverdeling lijkt het meest waarschijnlijk. Op de Vliet is nu weinig tot geen vaarverkeer aangezien de doorvaart bij de Kerkbrug in Voorburg gestremd is vanwege werken aan die oeververbinding. (illustratieve foto)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter