Nieuws
Vervoersproblemen blijven ondanks meer reizigers

De reizigersaantallen in het openbaar vervoer lopen globaal genomen op. Toch zijn de aantallen nog lang niet terug op het niveau van voor corona. De vervoerders hebben nog steeds moeite om aan voldoende personeel te komen. Ziekteverzuim ligt hoog en instroom van nieuw personeel is moeilijk vanwege de krappe arbeidsmarkt. Dit leidt tot rituitval.

Dat heeft gedeputeerde Frederik Zevenbergen Provinciale Staten bericht. Hij wijst ook op de stakingen in de eerste helft van 2023, met name bij het streekvervoer, die tot rituitval hebben geleid.

‘Vervoerders doen er op dit moment alles aan om de dienstregeling te rijden. Zo wordt geprobeerd via uitzendbureaus extra chauffeurs te krijgen, wordt kantoorpersoneel met groot rijbewijs ingezet, draaien chauffeurs extra diensten en wordt met verlof geschoven. Dit zet grote druk op het bestaande personeel. De keerzijde hiervan is dat het ziekteverzuim bovengemiddeld is. Daardoor is helaas een stijgende trend in ongeplande en verwijtbare rituitval te zien’. Zevenbergen stelt geen bezwaar te hebben tegen de inzet van buitenlandse chauffeurs om de krapte op te vangen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter