Ludens
Kleurrijk Drieluik voor Theater Ludens

Theater Ludens heeft een bijzondere schenking ontvangen in de vorm van een kleurrijk 3-luik, gemaakt door de in september overleden bekende Voorburgse kunstenaar Jan Venema. De overhandiging vond plaats in het ouderlijk huis, waarbij Rogier Helwig, de directeur van Theater Ludens, het kunstwerk in ontvangst nam uit handen van de dochters van de kunstenaar, Saskija en Mar. Zij vervulden hierbij de wens van hun vader om dit schilderij ‘Carnaval des Haricots’ na zijn dood een permanente plaats te geven in het theater. Rogier Helwig sprak zijn waardering uit voor de schenking: ,,We zijn vereerd dat Jan Venema ervoor heeft gekozen om zijn kunstwerk aan Theater Ludens na te laten. We zullen ervoor zorgen dat het 3-luik op een prominente plek in ons theater tentoongesteld wordt, zodat het de bewondering en inspiratie van ons publiek kan blijven wekken.” (foto Michel Groen/MG Fotografie)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter