Nieuws
Vragen over bedrijf wethouder blijven onbeantwoord

Van Eekelen communicatie, het bedrijf van wethouder Astrid van Eekelen, is door de Kamer van Koophandel uitgeschreven. De registers van de Kamer meldden gisteren dat het per 1 juli 2015 ingeschreven bedrijf per 28 mei 2016 is uitgeschreven. Waarom per die datum is niet duidelijk. Gisteren liet de wethouder in reactie op het bericht van Vlietnieuws dat zij de onderneming bezat nog weten dat ze het bedrijf eigenlijk was ‘vergeten’. Eerder beweerde zij via facebook ‘Ter geruststelling, ik heb geen eigen bedrijf. Ben ook geen ondernemer volgens belastingdienst en niet BTW plichtig. Het betreft hier louter nog een papieren inschrijving’. Op de vraag hoe ze het bedrijf kon ‘vergeten’ terwijl ze via de Kamer van Koophandel onder andere jaarlijks bericht kreeg dat de verplichte LEI (Legal Entity Identifier) werd verlengd, en ook de aanwijzing kreeg een UBO (ultimate beneficial owner) te moeten aanvragen, wilde de wethouder niet reageren. ‘Ik heb geen aanvullingen op mijn eerdere reacties’. Dat de onderneming enkele jaren terug was meegegaan met haar verhuizing verklaarde de wethouder met de stelling dat zulks automatisch gaat aan de hand van de Gemeentelijke basisadministratie. Ook daarvan heeft zij echter schriftelijk bericht ontvangen van de Kamer van koophandel.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter