Nieuws
A13 richting Den Haag dicht

Tot maandag 17 juli 05.00 uur is de A13 richting Den Haag afgesloten tussen knooppunt Kleinpolderplein en Delft-Zuid (afrit 10). Weggebruikers richting Delft/Den Haag moeten omrijden via de A20 en A4. Rijkswaterstaat werkt tussen Rotterdam en Delft aan de aansluiting van de A16 Rotterdam op de A13. Doorgaand verkeer rijdt hier in de toekomst vanaf het Terbregseplein over een verbindingsboog richting de A13. Tijdens de afsluiting worden er asfalteringswerkzaamheden uitgevoerd en een deel van de A13-rijbaan richting Delft/Den Haag wordt teruggelegd naar de plek waar de rijbaan tot begin maart 2022 ook lag. De tijdelijke wegverlegging was nodig om ruimte te creëren voor de werkzaamheden aan de Hofwijktunnel en de duiker bij de Tempelweg. Zowel de tunnel als de duiker onder de A13 zijn verlengd, zodat de A16 Rotterdam uiteindelijk in het midden van de A13 kan aansluiten. Op deze manier kon er veilig en zonder grote hinder verder worden gewerkt aan de A16 Rotterdam, die naar verwachting eind 2025 wordt geopend.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter