Nieuws
Vrije busbaan bus 28

Reizigers die met bus 28 vanaf Station Voorburg naar Den Haag reizen zijn in de toekomst 5 minuten eerder op de plek van bestemming. Dit door de komst van een vrije busbaan op de Binckhorst tussen Zonweg en Mercuriusweg. De busbaan moet er medio 2024 zijn. Dat hebben B&W van Den Haag bekend gemaakt.

In de plannen voor woningbouw op de Binckhorst was de vrije busbaan al opgenomen. Het is een tijdelijke vrije busbaan. Als er straks een tram gaat rijden vanaf Den Haag CS via de Binckhorst naar Station Voorburg en Rijswijk, gaat de tram er gebruik van maken.

De busbaan wordt 3 meter breed. Bus 28 zal hem alleen stadinwaarts gebruiken. Bus 26, die ook van Station Voorburg naar Den Haag gaat, maakt er geen gebruik van vanwege een noodzakelijke oversteek bij de Mercuriusweg en het is daar al te druk.

De busbaan komt een de noordoost kant van de Binckhorstlaan. De aansluiting met de Sint Barbaraweg vervalt. Bij de kruising Sint Barbaraweg-Vestaweg komt nu een keerlus. Het kindcentrum De Binck wordt omgezet in een tijdelijke school.

Voor de komst van de busbaan vervallen 50 parkeerplaatsen. De baan zal groen worden ‘aangekleed’. Het project kost 7,1 miljoen euro.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter