Nieuws
Zomervakantie: zoeken naar vliegangst

De angst voor vliegen kent rondom de zomervakantie een flinke piek. Het gemiddelde aantal maandelijkse zoekopdrachten is 1600. In de zomermaanden stijgt deze naar 2400; 50 procent meer. Dit blijkt uit onderzoek van Seeders, een online marketing agency dat onderzoek deed naar de angsten en fobieën van Nederlanders. ,,Angst is de meest voorkomende psychische aandoening”, legt Jan Derksen, emeritus hoogleraar Klinische Psychologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen, uit. ,,Als er net een vliegtuig is neergestort, neemt vliegangst ook toe. Dat noemen we angst vanuit de realiteit.” Nederlanders zijn het meest bang voor kleine gaatjes: ’trypofobie’. Derksen: ,,Angst wordt vaak veroorzaakt door iets wat overdreven is en heeft meerdere onderliggende oorzaken. Neem een spinnenangst of vliegangst. Men weet wel dat de angst niet reëel is, maar het is lastig om controle te krijgen over de angst. Een spin is vaak helemaal niet gevaarlijk en vliegen is eigenlijk extreem veilig.” De hele lijst met angsten van Nederlanders staat hier

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter