Nieuws
‘Nee’ tegen werken Nieuwe Tolbrug

De welstand- en monumentencommissie heeft grote bezwaren tegen de plannen voor groot onderhoud aan de Nieuwe Tolbrug, de verbinding tussen Hoekweg en Westvlietweg bij de kruising Vliet-Trekvliet. De commissie kan niet akkoord gaan met de plannen zoals die zijn opgesteld onder verantwoordelijkheid van de provincie Zuid-Holland.

Punten van kritiek:

= een nieuw te plaatsen schakelkast moet helemaal in groen worden ‘verpakt’. Het gedachte rozenperk is onvoldoende,

= de idee het historische hekwerk door te zagen en voor een deel draaiend te maken tast het geheel te veel aan. Het gaat om monumentaal hekwerk. De plaatsing van een nieuwe motor, reden voor de ingrepen aan het hek, moet anders vorm worden gegeven. Bovendien moet de motor groen geverfd worden,

= de mast met lantaarn en slagboom wordt weggehaald. Niet duidelijk is wat daarvoor in de plaats komt. Dat moet duidelijk gemaakt worden met 3D-beelden.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter