Nieuws
SP wijzigt koers; hekelt werk gemeenteraad

De SP gaat na de zomervakantie anders opereren in de gemeenteraad. Gemeenteraadslid Ed van der Schaft zal selectiever te werk gaan en zijn inspanningen richten op enkele geselecteerde onderwerpen. In een zogenoemde ‘Raadsflits’ onthult het raadslid dat het ‘een beetje veel’ is voor de éénmansfractie.

De SP’er hekelt, opnieuw, de organisatie van en rond de gemeenteraad alsmede het functioneren van de raad zelf. Van der Schaft hoopt op verbetering nu er sinds maart een nieuwe burgemeester is, per 1 augustus een nieuwe gemeentesecretaris en per 1 september een nieuwe griffier.

Met dat drietal kan gebouwd worden aan het beter werkend van de ambtelijke organisatie, B&W en de gemeenteraad. ‘Wij wensen dat de organisatie haar inwoners beter gaat horen en begrijpen; dat het college van B&W oprecht meer sociaal beleid gaat vorm geven; dat de gemeenteraad een volledig nieuwe werkwijze gaat invoeren waarbij bewoners wel betrokken worden in de besluitvorming’.

‘Met de nieuwe burgemeester, gemeentesecretaris en griffier heeft de gemeenteraad alle kans om alle beloften, die tot nu toe loos zijn gebleken, waar te maken. Waar een wil is, is een weg’, aldus Van der Schaft.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter