Nieuws
Nieuwe voertuigen natuurbrandbestrijding

In de regio Haaglanden bevinden zich drie kazernes nabij het strand: Wassenaar, Monster en Scheveningen. De brandweermensen in deze kazernes zijn speciaal opgeleid om natuurbranden te bestrijden. De zomers in Nederland worden langer en droger, daarmee wordt het risico op (complexere) natuurbranden ook groter. Daarom is Brandweer Haaglanden al enige tijd bezig met het herzien van de werkwijze rondom natuurbranden. Daar horen ook nieuwe voertuigen bij: pick-up jeeps.

Kazerne Scheveningen gebruikte de jeep van het Surf Rescue Team (SRT); kazerne Wassenaar een gewone jeep. De nieuwe jeeps hebben een watertank van 300 liter zodat een kleine brand snel geblust kan worden. Typisch voor natuurbrandbestrijding.

Brandweer Haaglanden verwacht naast de jeeps, ook volledig nieuwe natuurbrandbestrijdingsvoertuigen. Deze zijn speciaal gemaakt om natuurbranden te bestrijden en worden gebruikt in Zuid-Europa. Dit voertuig is lichter, hoger gebouwd, bevat elementen als een waterkanon en zelfprotectie, maar bevat bovenal meer water. Waar de huidige voertuigen 1500 tot 2500 liter met zich mee kunnen dragen, kan het nieuwe voertuig 4000 liter aan. Naar verwachting ontvangt Brandweer Haaglanden deze voertuigen in het voorjaar van 2024.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter