Nieuws
Summerland: gemeente door rechter gecorrigeerd

Naar nu pas bekend is geworden heeft de organisatie van Summerland, een muziekfestival in Stompwijk dat op 30 juni, 1 en 2 juli plaatsvond, de rechter moeten inschakelen om het evenement zoals gepland door te kunnen laten gaan. Dit omdat de gemeente op het laatste moment wijzigingen in de planning wilde. De rechter stond dat echter niet toe. Diens uitspraak was op 29 juni.

Een en ander blijkt uit vragen die de gemeenteraadsleden Frank Wilschut en Coert Bregman (beiden ChristenUnie) aan B&W hebben gesteld. Zij hekelen de gang van zaken en vragen om tijdig duidelijkheid voor evenementen. ‘Het is niet de eerste keer dat (te) laat duidelijk wordt hoe een evenement georganiseerd kan worden door een wijziging vanuit de gemeente. De ChristenUnie is fan van de zondag als rustdag. Desondanks vindt de ChristenUnie dat alle organisatoren in Leidschendam, Stompwijk en Voorburg eerder duidelijkheid mogen verwachten over hoe een evenement georganiseerd mag worden’, stellen de raadsleden.

‘Daarom de volgende vragen aan het college van B&W: Hoe kijkt het college in zijn algemeenheid aan tegen het laat wijzigingen van een vergunning of het laat verlenen van een evenementenvergunning? Op welke wijze vindt het college dat dit normaliter moet verlopen? Welke tijdigheid mag een organisator van een evenement van de gemeente verwachten? Specifiek over de casus Summerland: Wat is de reden dat de gemeente laat met een wijziging is gekomen? Wat is de reden dat de organisatoren van Summerland niet met de gemeente tot overeenstemming konden komen over de eindtijd en eindtijd ontheffing geluid/muziekoptreden? Heeft de gemeente het op een rechtsgang aan laten komen? En zo ja waarom?’

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter