Nieuws
Tijd voor volledig toegankelijk openbaar vervoer

Het is tijd voor ‘volledig toegankelijk openbaar vervoer’. Dat stelt GroenLinks-gemeenteraadslid Danique de Prez. ,,Een goed bereikbare gemeente is alleen goed bereikbaar als dit voor iedereen zo is. Voor mensen met een beperking is het niet vanzelfsprekend om deel te nemen aan het verkeer zoals ieder ander. Zo wachten we al lang op een toegankelijke tram 6 en ook station Leidschendam-Voorburg is niet toegankelijk. Het is tijd voor een volledig toegankelijk openbaar vervoer zodat iedereen hiervan gebruik kan maken.’’ In de eerste week van juli legde De Prez een motie neer bij de gemeenteraad waarin B&W worden opgeroepen aan de slag te gaan met toegankelijk openbaar vervoer, te inventariseren welke haltes niet toegankelijk zijn, uit te zoeken wat nodig is om deze haltes toegankelijk te maken en hoe snel dit kan gebeuren. De motie werd door alle partijen gesteund, behalve de VVD. Uit antwoorden op vragen van De Prez aan B&W bleek al eerder dat van de 64 haltes van bus, tram en metro in Leidschendam-Voorburg er minstens zeven onbruikbaar zijn voor mensen met een beperking. Daarbij zijn de stations Voorburg, Laan van Nieuw Oost Indië en Mariahoeve niet meegerekend.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter