Nieuws
Gemeentebestuur in gesprek met inwoners
Het was onlangs druk in de kantine van Sporthal De Fluit. Zo’n 50 inwoners, de burgemeester en wethouders kwamen bij elkaar om gezamenlijk te koken en te eten. Het college vindt het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van wat er speelt in de wijken. Aan tafel was er alle tijd voor goede gesprekken. De maaltijd was voorbereid door de Culinaire Moeders uit Leidschendam-Noord. Deze avond was de start van meer informele gesprekken die het college de komende tijd wil organiseren.

Jongeren uit Stompwijk gingen bijvoorbeeld in gesprek met burgemeester Martijn Vroom om te praten over de problemen waar zij tegenaan lopen. Een van hen loopt binnenkort een dagje met de burgemeester mee om te zien wat een burgemeester allemaal doet. Ook Vlietwensen was aanwezig en sprak met verschillende inwoners over mogelijkheden voor financiële ondersteuning. Wethouder Philip van Veller had uitgebreide gesprekken met vrijwilligers van het Voedselbos in Voorburg -Noord en raadde hen aan om hun verhaal te presenteren bij diverse platforms voor extra subsidie.

Deze avond zorgde ook voor verbinding tussen verschillende buurtverenigingen, bewonerscommissies en vrijwilligers. Vrijwilligers uit Bovenveen gaan hun krachten bundelen om zich nog meer in te zetten voor Spaanstalige bewoners van de wijk. Vrijwilligers uit Leidschendam-Noord zijn gekoppeld aan de buurtvereniging in Leidschendam-Zuid. Samen kijken ze of ze ontmoetingsmogelijkheden kunnen creëren voor vrouwen met een migratieachtergrond in Zuid, zodat ze niet helemaal naar Noord hoeven te reizen voor een ontmoeting.

In de maand november organiseert het gemeentebestuur koffieochtenden in alle dorpskernen. Wilt u kennismaken met de burgemeester en wethouders, of eens praten over een idee of initiatief waar u mee rondloopt? Of wilt u vertellen waar u tegenaan loopt of waar u blij van wordt? Laat het hen weten! Stuur een e-mail naar communicatie@lv.nl . Geef in uw e-mail aan waarover u wilt praten en in welke dorpskern u woont. (Foto: Robin Thoma)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter