Nieuws
Verhalen van De Passage: Terugblikken op 135 jaar geschiedenis
De oudste overdekte winkelpassage van Nederland (1885), De Passage Den Haag, bestond in 2020  135 jaar. Met een boek blikt men terug op 135 jaar geschiedenis, bijzondere verhalen en momenten. Sinds de opening van De Passage hebben er een hoop veranderingen plaatsgevonden. Tegen het einde van de 19e eeuw groeide de bevolking sterk, zo ook in Den Haag. Daarmee nam ook de vraag naar producten en diensten toe. Naast de gebruikelijke ambachtszaken, zoals kleermakers, schoenmakers en zilversmeden, kwam de detailhandel op.
Verhalen van De Passage: Terugblikken op 135 jaar geschiedenis, momenten en herinneringen : Stap in een tijdcapsule en reis door de fascinerende geschiedenis van De Passage in Den Haag, Nederlands oudste overdekte winkelpassage. “Verhalen van De Passage” neemt je mee op een opmerkelijk avontuur en herleeft 135 jaar geschiedenis, bijzondere verhalen en dierbare momenten die dit iconische herkenningspunt hebben gevormd.
Reis terug naar het einde van de 19e eeuw, toen Den Haag een snelle groei doormaakte en de vraag naar producten en diensten sterk toenam. “Verhalen van De Passage” beschrijft de boeiende transformatie van deze historische arcade en laat de opkomst van de detailhandel zien naast traditionele ambachtelijke winkels zoals kleermakers, schoenmakers en zilversmeden. Ontdek de dynamische evolutie van De Passage terwijl het
zich aanpaste aan de veranderende behoeften en wensen van zijn bezoekers. Het boek kost 19,50 en is hier te koop.
Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter