Nieuws
Debat over gemeenteraad

De gemeenteraadsleden gaan praten over de rol van de gemeenteraad. Dat gebeurt op verzoek van GBLV-fractieleider Walter Rosbenders. De raad is volgens hem nu vertegenwoordiger van het ‘volk’ en controleur van B&W. Rosbenders wil dat de raad ook ‘taakstellend’ gaat werken.

Volgens de GBLV’er is het nu een goed moment voor zo’n discussie aangezien de gemeente net een nieuwe burgemeester heeft en er per 1 september een nieuwe griffier aantreedt. De fractieleiders van de diverse politieke partijen reageerden positief. Wouter Jorissen (D66) stelde wel als voorwaarde ‘dat wij er blijvend iets aan hebben’. Hij verwees naar eerdere pogingen waarbij men niet verder was gekomen dan foto’s van teksten op flapovers en gele briefjes in de hoop dat ‘men’ zich daaraan zou houden. Jochem Streefkerk (PvdA) stelde dat de discussie zo concreet mogelijk moet zijn met als invalshoek ‘waar willen we naar toe?’ Sabrina van den Heuvel (VVD) bestempelde dat als ‘een politieke discussie’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter